Faq

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas du hittar det du söker, annars är du välkommen att kontakta oss.

COMIC CON STOCKHOLM

Vi har arrangerat Comic Con sedan 2014 och skapat oförglömliga minnen för tiotusentals små och stora fans i Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Förra året lockade Comic Con Stockholm över 30 000 glada besökare. Comic Con kommer tillbaka till Stockholm 5-7 mars 2021.

Vi producerar Nordens största event för populärkultur! 

Hos oss kan du uppleva aktiviteter inspirerade från TV & film,  träffa aktuella skådisar, serietecknare och digitala kreatörer. Ta också del av cosplay i världsklass eller spela nya spel före alla andra. Comic Con är en magisk upplevelse för både stora och små. 

Comic Con Stockholm 2020 går av stapeln på Kistamässan i Kista.

CORONA (COVID-19)

Vi har tyvärr tvingats ta beslutet att flytta fram Comic Con Stockholm 2020 till den 5-7 mars 2021. 

Comic Con Stockholm arbetar också hårt med säkerhets- och sanitetsplaner för att säkerställa att våra evenemang ska vara säkra platser att mötas och göra affärer under de kommande månaderna och åren. Vi investerar i ett brett utbud av lösningar, från ökade hygienprocedurer till teknik för att underlätta social distans och en oklanderlig sanitetsnivå. Inga åtgärder är för stora för oss när det kommer till att, på alla sätt möjliga, bevara hälsan och säkerheten för både personal, utställare och besökare.

Det nya datumet är 5-7 mars 2021. 

Biljetten kommer du per automatik kunna nyttja vid det nya datumet, så håll i din biljett och börja peppa! Har du köpt en fredagsbiljett gäller den fredag 5 mars, lördagsbiljett gäller lördag 6 mars och söndagsbiljett gäller söndag 7 mars. Weekendbiljetter gäller hela helgen 5-7 mars. 

Det skulle betyda mycket för oss på Comic Con om du hänger med oss till det nya datumet så vi hoppas att du vill behålla din biljett!

Vill du göra ett återköp? 
Har du inte möjlighet att komma det nya datumet är du välkommen att göra ett återköp. Detta är möjligt via Ticketmasters formulär till och med 26 juni 2020. 

Har du inte möjlighet att komma det nya datumet är du välkommen att göra ett återköp. Detta är möjligt via Ticketmasters formulär till och med 26 juni 2020. 

 

Ja. På grund av rådande omständigheter kring Coronaviruset, har vi särskilda betalningsvillkor. Det betyder att du har rätt till återköp av din biljett om vi tvingas flytta eller ställa in på grund av Corona och regeringens direktiv. 

Comic Con Stockholm arbetar hårt med säkerhets- och sanitetsplaner för att säkerställa att våra evenemang ska vara säkra platser att mötas och göra affärer under de kommande månaderna och åren. Vi investerar i ett brett utbud av lösningar, från ökade hygienprocedurer till teknik för att underlätta social distans och en oklanderlig sanitetsnivå. Inga åtgärder är för stora för oss när det kommer till att, på alla sätt möjliga, bevara hälsan och säkerheten för både personal, utställare och besökare.

BILJETTER

Du köper din biljett via vår biljettpartner Ticketmaster. Köp din biljett här.

Vid köp av en biljett till Comic Con Stockhom får du tillgång till hela eventet under de tider och dag(ar) som står på din biljett. Din biljett ger dig:

Tillträde till alla scenaktiviteter och paneler (i mån av plats).

Tillträde till hela mässgolvet och utställaraktiviteter (åldersgränser kan gälla för vissa spel).

Möjlighet att träffa dina favoritkändisar och inbjudna gäster (autografer och foton kostar extra).

Både ja och nej. Vi har ingen fysisk försäljning på plats, utan säljer endast online. Man kommer självklart kunna köpa biljett via Ticketmaster online förutsatt att det finns biljetter kvar.

I en VIP-biljett ingår

  • VIP-badge
  • Separat VIP-entré
  • Fast track Special Guest Area
  • Fast track Main Stage

Kolla din skräppost för att se om mailet hamnat där. Om det inte finns där, hör av dig till vår biljettpartner Ticketmaster

När biljetterna för vald dag sålt slut, så kommer man inte kunna köpa biljett för det datumet. Detta är för att säkerställa att vi inte tar in för mycket folk enligt de säkerhets- och brandregler som finns. Däremot rekomenderar vi att man kollar om det finns tillgängliga biljetter för de övriga evenemangsdatumen.

En bokning kan ångras fram till dess att betalning har skett. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är kunden därför bunden av sitt köp. Återbetalning av köpt biljett är ej möjligt.

Tyvärr inte. Våra köp och kundvillkor informerar tydligt att biljetter ej är ändrings- eller återbetalningsbara.

Evenemangsbiljetter som köps via Ticketmaster är inte personliga. Biljetten ger inträde till evenemanget en gång och den som har biljetten i sin hand har tillträde till arenan.

Du kan tyvärr inte få pengarna tillbaka på din inträdesbiljett. Vi förstår att det är väldigt tråkigt att du inte får chansen att träffa din favoritgäst, men vi lovar att det finns mycket annat kul på eventet som du kan ta del av.

Nej, det går bra att visa upp den på telefonen. 

AUTOGRAFER & FOTOMÖJLIGHETER

Varje år bjuder vi in Special Guests som du kan fotas tillsammans med. För att ta ett foto tilsammans med en gäst måste du ha både en inträdesbiljett till Comic Con och en fotobiljett. Här kan du läsa mer om fotosessions och köpa din biljett. 

Ja, du behöver en extra fotobiljett eller autografbiljett utöver din inträdesbiljett. Du kan köpa dessa online, om det finns biljetter kvar kan du även köpa de på plats. Här kan du läsa mer om hur du köper foto- och autografbiljetter. 

Priserna varierar beroende på gäst. Kolla gästens profilsida för mer info. 

Några av våra gäster erbjuder detta alternativet. Kolla gästens profilsida för mer info. 

Ja, det går bra. Alla som är med och fotas måste ha en egen fotobiljett. Alla med fotobiljett får en utskrift och en digital bild.

I normala fall är det en Comic Con-brandad bakgrund. I vissa fall kan det även vara andra varumärken, om det är en sponsor som köpt ytan som en del i ett större sponsorpaket. 

Alla foton skrivs ut under samma dag som du tog det. Exakt väntetid är helt beroende på hur stort tryck det varit under fotosessionen. I de flesta fall får man återkomma till Special Guest Area senare under dagen för att hämta upp sitt foto. 

Ja, du får en länk där du kan ladda ner din digitala bild. 

Priset på en autograf varierar beroende på gäst. Kolla gästens profilsida för mer information. 

Alla gäster har ett urval av 8 x 10 foton tillgängliga för dig att välja bland. Priset för en autograf inkluderar ett valfritt foto som de signerar på. 

Ja, men kostnaden för en autograf är detsamma. 

HANDIKAPP

Ja. Observera dock att det ibland blir väldigt trångt med mycket folk i rörelse på mässgolvet. Det är mest folk under dagen på lördagen. Önskar man det något lugnare rekommenderar vi att besöka oss på söndagen. 

Ja, ledsagare går in gratis med någon som behöver det så länge dokumentation kan visas. 

GENERELL INFO

Fredag 5 mars:
16.00-22.00

Lördag 6 mars:
10.00-19.00

Söndag 7 mars:
10.00-18.00

Vi är ett kontantfritt event. Däremot kan det finnas utställare som vill ha betalt i kontanter, men de flesta av våra utställare tar kort eller swish. 

KM Restauranger kommer ha försäljning både via restaurang och caféer. Vi kommer även ha två foodtrucks utanför Kistamässan. 

Ja, vi rekommenderar att du tar med mycket vatten, och du får ta med enklare snacks och mackor. 

Ja. Det kostar 30 kr att använda garderoben. Endast kortbetalning. 

Nej, det finns ingen bankomat inne på Kistamäsan. Närmaste bankomat finns vid Kista Galleria ett par hundra meter bort. 

De flesta utställarna tar kort eller swish. Det kan dock finnas någon som bara tar kontanter så tänk på att ha med dig kontanter. 

SCENAKTIVITETER & PANELER

Alla scenaktiviteter och panelsessioner är inkluderade i biljettpriset. Observera dock att alla våra scener har begränsade sittplatser, så först till kvarn gäller. 

Flera kändispaneler har restriktioner gällande foton och filmning. Detta informeras det om i början av scenaktiviteten i sådana fall. 

Vi har flera scener på Comic Con Stockholm. Bäst är att kolla vilken scen aktiviteten sker på, och sedan kolla på hallplanen vart den scenen ligger. Det är också skyltat vart alla scener finns. Självklart går det jättebra att fråga någon av alla volontärer som finns där för att hjälpa dig! 

COSPLAY

Inte alls! Vi uppmuntrar våra besökare att cosplaya, med eller utom tävlan.

Ditt vapen måste tillåtas enligt svensk vapenlag, och lagen om knivar och andra föremål.

I vapenlagen står bland annat vad som sägs om skjutvapen gäller också obrukbara vapen som i brukbart skick skulle räknas som skjutvapen.

Här kan du läsa polisens regler kring luftpistoler såsom soft airguns. Det är inte tillåtet att bära soft airgun på Comic Con.

I lagen om knivar och andra föremål står bland annat att det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats. Exempel på knivar som inte är tillåtna kan vara svärd, karatepinnar eller sablar. Det är även förbjudet med spikar, skarpa kanter eller liknande på din cosplay.

Godkända props

Om ditt vapen inte liknar någonting som kan vara farligt för andra (till exempel en kopia tillverkad i papier maché eller ) behöver du inte oroa dig för att bryta några av våra regler.

Föremål avsedda som leksaker för barn upp till 14 år (t.ex. en en-ton plastvattenpistol) är godkända.

Föremål som inte kan misstas för ett verkligt vapen (t.ex. en lightsaber från Star Wars eller en phaser från Star Trek) är också godkända i mässhallen.

Vapen på scen och under foto

Det är förbjudet att ha ett utdraget svärd/kniv-replica i mässhallen. Under foton eller på scenen är det tillåtet att posera med ett vapen som är tillåtet enligt svensk lag men som inte bör vara draget i mässhallen.

Arrangören har rätt att när som helst kontrollera ditt vapen / replika för att se till att det följer alla regler ovan.

De flesta är gärna med på bild, men fråga innan och var respektfull! 

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum för de som cosplayar. Observera dock att utrymmet är begränsat och vi ansvarar inte för några ägodelar. Om man vill att ens ägodelar ska vara bevakat får man hänga in sina saker i garderoben.

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum där man kan byta om. Det kommer att vara högt tryck på detta rummet och vi rekommenderar att du kommer ombytt i största möjliga mån. 

FILMNING OCH FOTOGRAFERING

Ja. Vårt event lockar väldigt mycket lokal- och nationell press, och vid köp av en biljett godkänner du att du kan komma att filmas och/eller fotas. 

Ja, på mässgolvet. Men du måste se till att få ett godkännande från personen som du vill fotografera eller filma. Om personen ej godkänner, måste du respektera detta.

På flera av våra kändispaneler får du inte fota eller filma. Det informeras om detta innan panelen startar. 

BARN

Ja! Vi välkomnar barn och barnfamiljer som en självklar del av Comic Con Stockholm.

Alla barn upp till 3 år går in gratis på Comic Con Stockholm. Utöver detta har vi specifika barnbiljetter till rabatterat pris för barn mellan 3-12 år. 

Ja, vi har barnbiljetter för barn mellan 3-12 år. Barn under 3 år går in gratis. 

Vi rekommenderar alla barn under 12 år att komma med vuxens sällskap, men det är inget krav. Barn över 12 år får gärna besöka mässan själva, under förälderns tillåtelse och fulla ansvar. Det är ett väldigt stort event och vi kan inte ta något ansvar över barn som kommer utan förälder.

Scroll to Top