vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR & FAQ

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas du hittar det du söker,
annars är du välkommen att kontakta oss.

COMIC CON STOCKHOLM

Vi har arrangerat Comic Con sedan 2014 och skapat oförglömliga minnen för tiotusentals små och stora fans i Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. 2023 var tionde året som Comic Con gick av stapeln från att det hade premiär 2014 (med ett pandemi-uppehåll 2020). Vi flyttade då även från Kistamässan till Stockholmsmässan och lockade över 44 000 glada besökare till eventet.

2024 kommer bli ett maxat Comic Con-år då du kommer kunna ta del av två Comic Con i Stockholm – en gång på vintern och för första gången någonsin även på sommaren! I maj 2024 tar vi med oss vårt nya koncept Made in Asia (som hade premiär sommaren 2023 på Kistamässan) och inkluderar det i Comic Con Stockholm. Missa alltså inte Comic Con Summer + Made in Asia den 3-5 maj 2024 vid Kistamässan och Comic Con Winter 1-3 nov 2024 vid Stockholmsmässan.

Vi producerar Nordens största event för populärkultur! 

Hos oss kan du uppleva aktiviteter inspirerade från TV & film,  träffa aktuella skådisar, serietecknare och digitala kreatörer. Ta också del av cosplay i världsklass eller spela nya spel före alla andra. Comic Con är en magisk upplevelse för både stora och små. 

Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia sker den 3-5 maj 2024. 

Comic Con Stockholm Winter sker den 1-3 nov 2024. 

Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia den 3-5 maj 2024 sker vid Kistamässan.

Comic Con Stockholm Winter den 1-3 nov 2024 sker vid Stockholmsmässan i Älvsjö. 

Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia är i grunden ett fullfjädrat Comic Con event, vilket också kommer genomsyra hela eventet. Vi behåller majoriteten av aktiviteterna, scenerna och områdena på Comic Con, men lägger också till några av de bästa delarna från vårt event Made in Asia. Du kommer som vanligt kunna träffa hollywoodskådisar, ta del av coola utställare, lyssna på paneler och samtal på våra scener, uppleva fantastisk cosplay och delta i roliga aktiviteter och workshops. Du kommer också kunna ta del av mer asiatiskt innehåll så som att träffa kända manga/anime artister, testa på k-popdans, martial arts och andra roliga aktiviteter och workshops, se på liveframträdanden och äta god mat i vår Food Plaza!

Comic Con Stockholm Winter är ett klassiskt Comic Con. Kom och upplev aktiviteter inspirerade från TV & film, träffa kända gäster, serietecknare och kreatörer. Ta del av cosplay-aktiviteter i världsklass, coola uppträdanden, roliga workshops och så mycket mer.

 

GENERELL INFO

Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia den 3-5 maj 2024 vid Kistamässan har följande öppettider:

Fredag 3 maj:
13.00-21.00

Lördag 4 maj:
10.00-19.00

Söndag 5 maj:
10.00-18.00

Vi är ett kontantfritt event. Däremot kan det finnas utställare som vill ha betalt i kontanter, men de flesta av våra utställare tar kort eller swish. 

De flesta utställarna tar kort eller swish. Det kan dock finnas någon som bara tar kontanter så tänk på att ha med dig kontanter. 

Mer information kommer.

Ingen medhavd mat men vi rekommenderar dig att ta med vattenflaska- vi har vattenstationer där du kan fylla på din flaska under dagen! 

Nej. Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. 

 • Väskförbudet gäller alla typer av väskor, inga undantag kommer att göras beroende på storleken av väskan.
 • Förbudet innefattar även alla typer av påsar.

Undantag:

 • Undantag kan göras för personer med barn som har behov av skötväska.
 • Undantag kan även göras för personer som har behov av väska på grund av medicinska skäl.


Vid förändringar av lagen kring väskförbud uppdaterar vi denna information. 

Ja garderob finns. Du betalar med kort. 

Nej, närmsta bankomat finns i Kista galleria. 

Ja, det finns parkeringsplatser. Just nu är det dock reducerade parkeringsmöjligheter på grund av ett större infrastrukturprojekt som leds av Stockholm Stad och Trafikverket. Vi uppmuntrar därför alla att i allra möjligaste mån åka kollektivt när ni besöker Kistamässan.

Lär mer om parkeringsmöjligheterna vid Kistamässan här.

Nej du får tyvärr inte ta med hunden. Hundar är endast tillåtna om det är en assistenthund (ta med intyg).

BILJETTER

Du köper din biljett via vår biljettpartner Ticketmaster. Här hittar du biljetterna.

Vid köp av en biljett till Comic Con Stockhom får du tillgång till hela eventet under de tider och dag(ar) som står på din biljett. Din biljett ger dig:

Tillträde till alla scenaktiviteter och paneler (i mån av plats).

Tillträde till hela mässgolvet och utställaraktiviteter (åldersgränser kan gälla för vissa spel).

Möjlighet att träffa dina favoritkändisar och inbjudna gäster (autografer och foton kostar extra).

I en VIP-biljett ingår

 • Inträde till Comic Con den valda dagen
 • VIP-entré
 • VIP-badge
 • Fast track Heroes Meet (tidigare Special Guest Area)
 • Fast track Main Stage
 • Fast track Creators Corner
 • Comic Con-keps
 • Comic Con-tygkasse
 • Officiell Comic
 • Con 10-årsjubileumsposter
 • Tillgång till VIP-lounge med access till kafeteria

I populära Artist Alley-området ställer serietecknare, illustratörer, författare och andra kreatörer ut och säljer sina verk. I biljetten ingår inträde för EN person alla dagar samt garanterad plats i vår Artist Alley med bord (120x50cm) och stol. Observera att vi endast släpper ett begränsat antal biljetter. Läs mer om Artist Alley här. 

Både ja och nej. Vi har ingen fysisk försäljning på plats, utan säljer endast online. Man kommer självklart kunna köpa biljett via Ticketmaster online förutsatt att det finns biljetter kvar.

Kolla din skräppost för att se om mailet hamnat där. Om det inte finns där, hör av dig till vår biljettpartner Ticketmaster

När biljetterna för vald dag sålt slut, så kommer man inte kunna köpa biljett för det datumet. Detta är för att säkerställa att vi inte tar in för mycket folk enligt de säkerhets- och brandregler som finns. Däremot rekomenderar vi att man kollar om det finns tillgängliga biljetter för de övriga evenemangsdatumen.

Om barnbiljetterna är slutsålda till den dag du önskar besöka Comic Con går det bra att köpa en vuxenbiljett istället. 

En bokning kan ångras fram till dess att betalning har skett. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är kunden därför bunden av sitt köp. Återbetalning av köpt biljett är ej möjligt.

Ja det kan vår biljettpartner ticketmaster hjälpa till med. 
Här finns info kring hur du kontaktar Ticketmasters konsumentsupport.

Evenemangsbiljetter som köps via Ticketmaster är inte personliga. Biljetten ger inträde till evenemanget en gång och den som har biljetten i sin hand har tillträde till arenan.

Då rekommenderar vi Ticketmaster Resale! Dessa biljetter säljs av fans, till fans.

Läs mer om hur det funkar att sälja här: https://bit.ly/3D0oYbe
Läs mer om att köpa biljetter här: https://bit.ly/3TPeZMD

Du kan tyvärr inte få pengarna tillbaka på din inträdesbiljett. Vi förstår att det är väldigt tråkigt att du inte får chansen att träffa din favoritgäst, men vi lovar att det finns mycket annat kul på eventet som du kan ta del av. 

Du får pengarna tillbaka på fotobiljett och autografbiljett om kändisen du skulle fotas med / få autograf av ställer in. 

Nej, det går bra att visa upp den på telefonen. 

AUTOGRAFER & FOTOMÖJLIGHETER

Varje år bjuder vi in Special Guests som du kan fotas tillsammans med. För att ta ett foto tilsammans med en gäst måste du ha både en inträdesbiljett till Comic Con och en fotobiljett. Här kan du läsa mer om fotosessions och köpa din biljett. 

Ja, du behöver en extra fotobiljett eller autografbiljett utöver din inträdesbiljett. Du kan köpa dessa online, om det finns biljetter kvar kan du även köpa de på plats. Här kan du läsa mer om hur du köper foto- och autografbiljetter. 

Priserna varierar beroende på gäst. Kolla gästens profilsida för mer info. 

Några av våra gäster erbjuder detta alternativet. Kolla gästens profilsida för mer info. 

Ja, det går bra. Alla som är med och fotas måste ha en egen fotobiljett. Alla med fotobiljett får en utskrift och en digital bild.

I normala fall är det en Comic Con-brandad bakgrund. I vissa fall kan det även vara andra varumärken, om det är en sponsor som köpt ytan som en del i ett större sponsorpaket. 

Alla foton skrivs ut under samma dag som du tog det. Exakt väntetid är helt beroende på hur stort tryck det varit under fotosessionen. I de flesta fall får man återkomma till Special Guest Area senare under dagen för att hämta upp sitt foto. 

Ja, du får en länk där du kan ladda ner din digitala bild. 

Priset på en autograf varierar beroende på gäst. Kolla gästens profilsida för mer information. 

Alla gäster har ett urval av 8 x 10 foton tillgängliga för dig att välja bland. Priset för en autograf inkluderar ett valfritt foto som de signerar på. 

Ja, men kostnaden för en autograf är detsamma. 

COSPLAY

Inte alls! Vi uppmuntrar våra besökare att cosplaya, med eller utom tävlan.

Ditt vapen måste tillåtas enligt svensk vapenlag, och lagen om knivar och andra föremål.

I vapenlagen står bland annat vad som sägs om skjutvapen gäller också obrukbara vapen som i brukbart skick skulle räknas som skjutvapen.

Här kan du läsa polisens regler kring luftpistoler såsom soft airguns. Det är inte tillåtet att bära soft airgun på Comic Con.

I lagen om knivar och andra föremål står bland annat att det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats. Exempel på knivar som inte är tillåtna kan vara svärd, karatepinnar eller sablar. Det är även förbjudet med spikar, skarpa kanter eller liknande på din cosplay.

Godkända props

Om ditt vapen inte liknar någonting som kan vara farligt för andra (till exempel en kopia tillverkad i papier maché eller ) behöver du inte oroa dig för att bryta några av våra regler.

Föremål avsedda som leksaker för barn upp till 14 år (t.ex. en en-ton plastvattenpistol) är godkända.

Föremål som inte kan misstas för ett verkligt vapen (t.ex. en lightsaber från Star Wars eller en phaser från Star Trek) är också godkända i mässhallen.

Vapen på scen och under foto

Det är förbjudet att ha ett utdraget svärd/kniv-replica i mässhallen. Under foton eller på scenen är det tillåtet att posera med ett vapen som är tillåtet enligt svensk lag men som inte bör vara draget i mässhallen.

Arrangören har rätt att när som helst kontrollera ditt vapen / replika för att se till att det följer alla regler ovan.

De flesta är gärna med på bild, men fråga innan och var respektfull! Cosplay is not consent!

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum för de som cosplayar. Observera dock att utrymmet är begränsat och vi ansvarar inte för några ägodelar. Om man vill att ens ägodelar ska vara bevakat får man hänga in sina saker i garderoben.

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum där man kan byta om. Det kommer att vara högt tryck på detta rummet och vi rekommenderar att du kommer ombytt i största möjliga mån. 

BARN

Ja! Vi välkomnar barn och barnfamiljer som en självklar del av Comic Con Stockholm.

Alla barn upp till 4 år går in gratis på Comic Con Stockholm. Utöver detta har vi specifika barnbiljetter till rabatterat pris för barn mellan 4-12 år. 

Ja, vi har barnbiljetter för barn mellan 4-12 år. Barn under 4 år går in gratis. 

Vi rekommenderar alla barn under 12 år att komma med vuxens sällskap, men det är inget krav. Barn över 12 år får gärna besöka mässan själva, under förälderns tillåtelse och fulla ansvar. Det är ett väldigt stort event och vi kan inte ta något ansvar över barn som kommer utan förälder.

Ja det får du, men på eget ansvar. Det är ofta trångt och svårframkomligt i hallen. 

Det finns ett amningsrum där man kan värma välling och barnmat.

SCENAKTIVITETER & PANELER

Alla scenaktiviteter och panelsessioner är inkluderade i biljettpriset. Observera dock att alla våra scener har begränsade sittplatser, så först till kvarn gäller. 

Vi har flera scener på Comic Con Stockholm. Bäst är att kolla vilken scen aktiviteten sker på, och sedan kolla på hallplanen vart den scenen ligger. Det är också skyltat vart alla scener finns. Självklart går det jättebra att fråga någon av alla volontärer som finns där för att hjälpa dig! 

FUNKTIONSHINDER

Ja. Observera dock att det ibland blir väldigt trångt med mycket folk i rörelse på mässgolvet. Det är mest folk under dagen på lördagen. Önskar man det något lugnare rekommenderar vi att besöka oss på söndagen. 

Ja, ledsagare går in gratis med någon som behöver det så länge dokumentation kan visas. 

FILMNING OCH FOTOGRAFERING

Ja. Vi själva fotar/filmar och vårt event lockar även väldigt mycket lokal- och nationell press. Vid köp av en biljett godkänner du att du kan komma att filmas och/eller fotas och att materialet kan komma att användas i marknadsföringssyfte. 

Ja, på mässgolvet. Men du måste se till att få ett godkännande från personen som du vill fotografera eller filma. Om personen ej godkänner, måste du respektera detta.

På flera av våra kändispaneler får du inte fota eller filma. Det informeras om detta innan panelen startar. 

FICK DU
INTE SVAR PÅ
DIN FRÅGA?

Scroll to Top