COSPLAY

COMIC CON ÄLSKAR COSPLAY!

Cosplay (Costume Play) innebär att man efterliknar olika karaktärer från film, teve och spel m.m. På Comic Con är det definitivt ett av de roligaste och populäraste inslagen. Flera av våra besökare kommer i cosplay och att bara titta på alla fantasifulla skapelser är värt ett besök i sig!

På Comic Con Stockholm erbjuder vi något för alla cosplayers – frågepaneler för den som är nyfiken, workshops för nybörjaren och tävlingar för proffsen. Du kommer också kunna besöka vår Cosplay Alley där du kan träffa kända internationella cosplayers.

TRÄFFA KÄNDA COSPLAYERS!

NJUT AV FANTASTISK
COSPLAY PÅ COMIC CON

Här kan du ta del av ett urval av all fantastisk cosplay på Comic Con genom åren.

FAQ

Känner du dig trakasserad?
Ingen har rätt att röra dig, krama dig eller fotografera dig utan ditt tillstånd. Om någon får dig att känna dig obekväm, berätta för en volontär.

Vill du ta en bild?
Fråga först!

Tillsammans skapar vi en positiv och respektfull atmosfär där alla kan njuta av sin passion för cosplay utan rädsla eller obehag.

De flesta är gärna med på bild, men fråga innan och var respektfull! 

Inte alls! Vi uppmuntrar våra besökare att cosplaya, med eller utom tävlan.

Ditt vapen måste tillåtas enligt svensk vapenlag, och lagen om knivar och andra föremål.

I vapenlagen står bland annat vad som sägs om skjutvapen gäller också obrukbara vapen som i brukbart skick skulle räknas som skjutvapen.

Här kan du läsa polisens regler kring luftpistoler såsom soft airguns. Det är inte tillåtet att bära soft airgun på Comic Con.

I lagen om knivar och andra föremål står bland annat att det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats. Exempel på knivar som inte är tillåtna kan vara svärd, karatepinnar eller sablar. Det är även förbjudet med spikar, skarpa kanter eller liknande på din cosplay.

Godkända props:
Om ditt vapen inte liknar någonting som kan vara farligt för andra (till exempel en kopia tillverkad i papier maché eller ) behöver du inte oroa dig för att bryta några av våra regler.

Föremål avsedda som leksaker för barn upp till 14 år (t.ex. en en-ton plastvattenpistol) är godkända.

Föremål som inte kan misstas för ett verkligt vapen (t.ex. en lightsaber från Star Wars eller en phaser från Star Trek) är också godkända i mässhallen.

Vapen på scen och under foto:
Det är förbjudet att ha ett utdraget svärd/kniv-replica i mässhallen. Under foton eller på scenen är det tillåtet att posera med ett vapen som är tillåtet enligt svensk lag men som inte bör vara draget i mässhallen.

Arrangören har rätt att när som helst kontrollera ditt vapen / replika för att se till att det följer alla regler ovan.

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum där man kan byta om. Notera dock att vi har väskförbud på Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia den 3-5 maj. Läs mer om väskförbudet här.

Det kan vara högt tryck på detta rummet och vi rekommenderar att du kommer ombytt i största möjliga mån. 

Ja, väskförbud gäller den 3-5 maj. Vi vill vara tydliga med att det här inte är ett beslut vi som arrangörer av Comic Con har fattat, utan beslutet om väskförbud på större evenemang i Sverige är ett beslut som Polismyndigheten fattat utifrån den höjda terrorhotsnivån.

Vi förstår att detta kan vara besvärligt och medföra olägenheter för er som besökare och är fullt medvetna om att många av er önskar att bära väskor med era cosplay-dräkter, personliga tillhörigheter och liknande, men vi ber er vänligen att följa dessa riktlinjer från Polismyndigheten för att säkerställa en trygg och säker upplevelse för alla besökare. Läs mer om väskförbudet här.

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON

Scroll to Top