Nyheter

väskförbud

väskförbud på comic con

Vi vill informera om att väskförbud kommer gälla på Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia den 3-5 maj på Kistamässan. Vi vill också vara tydliga med att det här inte är ett beslut vi som arrangörer av Comic Con har fattat, utan beslutet om väskförbud på större evenemang i Sverige är ett beslut som Polismyndigheten fattat utifrån den höjda terrorhotsnivån.

Vi förstår att detta kan vara besvärligt och medföra olägenheter för er som besökare och är fullt medvetna om att många av er önskar att bära väskor med era cosplay-dräkter, personliga tillhörigheter och liknande, men vi ber er vänligen att följa dessa riktlinjer från Polismyndigheten för att säkerställa en trygg och säker upplevelse för alla besökare.

VÄSKFÖRBUDET INNEFATTAR
– Väskförbudet gäller alla typer av väskor, inga undantag kommer att göras beroende på storleken av väskan.
– Förbudet innefattar även alla typer av påsar.
– Förbudet gäller även om du har en väska tillhörande en cosplay
– Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av väskförbudet.

UNDANTAG
Polismyndighetens hemsida kan man läsa att vissa undantag från väskförbudet gäller, och dessa undantag gäller även på Comic Con den 3-5 maj:
– Undantag kan göras för personer med barn som har behov av skötväska.
– Undantag kan även göras för personer som har behov av väska på grund av medicinska skäl.
– Undantag kommer göras för personer som på något vis jobbar/samarbetar med Comic Con, så som cosplaytävlande, utställare, talare, gäster, journalister osv.

Vi vill även uppmärksamma er på att garderoben inte är möjlig att använda för väskor ni tar med er utifrån, eftersom garderoben finns inne på Kistamässan. Garderoben kan alltså nyttjas för era jackor och saker ni köpt inne på eventet. Tänk också på att ni inte får lämna byggnaden med en väska eller påse ni fått inne på eventet och sedan gå in med den igen. Vill ni gå ut och in rekommenderar vi er att hänga in i gardeboben.

Vi kommer göra allt för att försöka underlätta för er besökare så ni får en så magisk helg som möjligt på Comic Con Stockholms sommardebut den 3-5 maj.

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

fler gäster
fler gäster
Scroll to Top