Nyheter

Lär dig tillsammans med östasiatiska museet

Vi är så stolta och glada över att Östasiatiska museet kommer till Comic Con Stockholm Summer + Made in Asia. Under hela helgen kan du vara med och prova på allt från Origami – japansk pappersvikning, trycka en yokai, lyssna på ett föredrag om Yokai – spöken och varelser i japansk folklore och massa mer! Läs nedan för att se alla workshops och föreläsningar du kan ta del av. Allt du behöver är en inträdesbiljett! Men kom ihåg, kom i tid, finns begränsat med platser! 

Tryck din favorityokai

När: fredag 16.00-17.00 & Lördag 16.00-17.00
Var: Heroes Academy 1

Yokai är väsen ur japansk folklore. Stifta bekantskap med övernaturliga varelser som Kappa, Tengu eller Amabie. Välj din favorit och gör ditt eget vykort eller bokmärke med stämplar framtagna efter originalbilder i världskulturmuseernas samlingar.

Föredrag Yokai – spöken och varelser i japansk folklore

När: lördag 12.00-13.00
Var: Heroes Academy 1

Träffa och lyssna på museipedagog Jon Johansson och Cezar Borgkrans från världskulturmuseerna och djupdyk i ämnet Yokai. Människan har i alla tider sökt förklaringar till underliga fenomen, märkliga drömmar eller känslan av en osynlig närvaro. Inom japansk folktro pratas det då om Yokai. Jon Johansson arbetar med en kommande utställning om yokai på Etnografiska museet i Stockholm och kom nyligen tillbaka från Japan där han besökt yokaianknutna platser.

Furoshiki - japansk traditionell vikteknik

När: söndag 11.00-12.00
Var: Heroes Academy 1

Furoshiki(風呂敷)är ett japanskt tyg som används som duk, men även väska, ryggsäck och i stället för presentpapper. Detta multiverktyg har en historia som sträcker sig över 1300 år! Instruktör Mio Nakamura kommer berätta om Furoshiki och dess historia. Lär dig sedan om olika Furoshiki-tekniker och prova på att slå in. Mio är född och uppvuxen i Japan, men är numera bosatt i Göteborg där hon driver Origami Japonica. Hon har under 20 års tid jobbat med origami och japansk paketinslagning och är en erfaren instruktör som jobbar med både barn och vuxna.

Origami - japansk papperskonst

När: söndag 16.00-17.00
Var: Heroes Academy 2

Att ett tunt pappersark förvandlas till en trana, lilja eller ask – är det möjligt? Origami är en gammal papperskonstform från Japan. Prova på att vika olika modeller steg för steg, tillsammans med origamiinstruktören Mio Nakamura. Mio är född och uppvuxen i Japan, men är numera bosatt i Göteborg där hon driver Origami Japonica. Hon har under 20 års tid jobbat med origami och japansk paketinslagning och är en erfaren instruktör som jobbar med både barn och vuxna.

Vill du veta mer om Östasiatiska museet?
Kolla in deras hemsida här

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

fler gäster
fler gäster
Scroll to Top