Phil Jimenez

COMIC ARTIST

Phil Jimenez

Comic Artist

Ikonisk artist och författare

Träffa ikonen Phil Jimenez på Comic Con Stockholm Winter den 1-3 nov på Stockholmsmässan. Missa inte chansen att ta en bild tillsammans eller få en autograf. Allt du behöver är en inträdesbiljett till Comic Con Stockholm Winter 2024. 

Mer om Phil Jimenez

Phil Jimenez är en Eisner, Inkpot, Diamond och Wizard prisbelönt författare och artist som har arbetat för DC Comics, Marvel Comics och en mängd andra serietidningsföretag i nästan 30 år. En tidigare student och senare instruktör vid NYC:s School of Visual Arts, Jimenez är mest känd för sitt arbete på Tempest, The Invisibles, JLA/Titans, New-X-Men, Wonder Woman, Infinite Crisis, Amazing Spider-Man, Otherworld och WonderWoman: Historia med författaren Kelly Sue DeConnick.

Jimenez har också arbetat med film, tv, animation, traditionella tryckta medier och förpackningsdesign; har skapat storskaliga konstverk för offentliga utrymmen, skolor och museer i New York och Chicago; föreläste vid universitet, museer och Library of Congress om identitet och mångfald inom underhållning; mentor för unga designers på Cooper Hewitt National Design Museum. En Out 100 alun, Jimenez anses vara den första homosexuella artisten i mainstream superhjälteserier och är fortfarande en av branschens mest framstående queerskapare.

Scroll to Top