Fria Ligan AB
Fria Ligan AB

Fria Ligan AB

Fria Ligan förlag ger ut skönlitteratur, konstböcker och rollspelsböcker i Sverige och internationellt. Vi har publicerat en rad prisbelönade rollspelsböcker, hyllade konstböcker och romaner som öppnar dörrar till fantastiska världar.

Kommande spelutgivning inkluderar en ny utgåva av rollspelsklassiskern Drakar och Demoner.

Fria Ligans prisbelönta spelportfolio inkluderar rollspelet Nordiska väsen baserat på Johan Egerkrans kritikerrosade bok med samma namn, en nyutgåva av klassikern Twilight: 2000, det internationellt hyllade MÖRK BORG, The One Ring baserat på Sagan om ringen av J.R.R Tolkien, rollspelet Ur varselklotet baserat på Simon Stålenhags prisade konstbok med samma namn, retrofantasyspelet Svärdets sång, det postapokalyptiska Mutant: År Noll, science fictionspelet Coriolis, fantasyspelet Symbaroum, det officiella ALIEN-rollspelet baserat den klassiska filmsviten, Blade Runner RPG och brädspelet Tales From the Loop – The Board Game baserat på Simon Stålenhags verk.

Förlaget har även utgivit de kritikerhyllade narrativa konstböckerna Labyrinten, Passagen, Ur varselklotet, Flodskörden och Urtidsbilder av den internationellt uppmärksammade författaren och konstnären Simon Stålenhag samt illustrerade utgåvorna av de klassiska skräckverken Cthulhu vaknar och Vid vansinnets berg – Volym I och II av H.P. Lovecraft, illustrerad av François Baranger.

Den skönlitterära utgivningen inkluderar romanerna De levande döda och Döden är bara början av Gunilla Jonsson och Michael Petersén, romanen Avgrund av Jeff VanderMeer, romanen För gudinnan och novellantologierna Samlade svenska kulter och Kaknäs sista band av författaren Anders Fager, novellantologin Zonen vi ärvde av författarkollektivet Fruktan och konstboken Nils Gulliksson: illustrationer och skisser av Orvar Säfström.

Produkter

Vaesen – Nordic Horror Roleplaying

Nordiska väsen – skräckrollspel i 1800-talets Norden

Välkommen till ett 1800-talets Norden där myterna är verkliga. Där vindpinade vidder täcks av ändlösa skogar, och ett fåtal städer står likt upplysningens ensliga fyrbåkar – en föraning om den stundande industrialiseringen. På landsbygden härskar fortfarande den gamla tron.

Nyheter

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top