Cosplay

COMIC CON ÄLSKAR COSPLAY!

Cosplay (Costume Play) innebär att man efterliknar olika karaktärer från film, teve och spel m.m. På Comic Con är det definitivt ett av de roligaste och populäraste inslagen. Flera av våra besökare kommer i cosplay och att bara titta på alla fantasifulla skapelser är värt ett besök i sig!

På Comic Con Stockholm erbjuder vi något för alla cosplayers – frågepaneler för den som är nyfiken, workshops för nybörjaren och tävlingar för proffsen. 

cosplay-aktiviteter på comic con

SM-kval cosplay

Foto: NärCon/Ole J. Sollie 

KVAL TILL COSPLAY-SM PÅ COMIC CON STOCKHOLM

På Comic Con Stockholm arrangerar vi i samarbete med Närcon kval till Cosplay-SM. Här kommer mer information om tävlingen att presenteras.

VISA UPP DIN COSPLAY PÅ SCEN

Under Comic Con arrangerar vi vår populära cosplay-show Heroes Walk On. Här kan du visa upp din cosplay-dräkt på scenen utom tävlan, eller bara bänka dig för att njuta av alla fantastiska kreationer.

Anmälan sker på plats 20 min innan showen börjar.

Heroes Walk On
cosplay-parad

COSPLAY-PARAD TVÅ GÅNGER OM DAGEN

I samarbete med Nordic Garrison blir det cosplay-parad inte mindre än två gånger om dagen! Alla i cosplay kan delta. Gå bara till Nordic Garrisons monter i god tid innan start för uppsamling, sedan går paraden genom hallen för att sluta på den stora cosplay-catwalken.

Fredag och lördag avgår paraden klockan 13.00 och 16.00, söndag klockan 12.00 och 14.00.

NJUT AV FANTASTISK COSPLAY PÅ COMIC CON

FAQ

Inte alls! Vi uppmuntrar våra besökare att cosplaya, med eller utom tävlan.

Ditt vapen måste tillåtas enligt svensk vapenlag, och lagen om knivar och andra föremål.

I vapenlagen står bland annat vad som sägs om skjutvapen gäller också obrukbara vapen som i brukbart skick skulle räknas som skjutvapen.

Här kan du läsa polisens regler kring luftpistoler såsom soft airguns. Det är inte tillåtet att bära soft airgun på Comic Con.

I lagen om knivar och andra föremål står bland annat att det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats. Exempel på knivar som inte är tillåtna kan vara svärd, karatepinnar eller sablar. Det är även förbjudet med spikar, skarpa kanter eller liknande på din cosplay.

Godkända props:
Om ditt vapen inte liknar någonting som kan vara farligt för andra (till exempel en kopia tillverkad i papier maché eller ) behöver du inte oroa dig för att bryta några av våra regler.

Föremål avsedda som leksaker för barn upp till 14 år (t.ex. en en-ton plastvattenpistol) är godkända.

Föremål som inte kan misstas för ett verkligt vapen (t.ex. en lightsaber från Star Wars eller en phaser från Star Trek) är också godkända i mässhallen.

Vapen på scen och under foto:
Det är förbjudet att ha ett utdraget svärd/kniv-replica i mässhallen. Under foton eller på scenen är det tillåtet att posera med ett vapen som är tillåtet enligt svensk lag men som inte bör vara draget i mässhallen.

Arrangören har rätt att när som helst kontrollera ditt vapen / replika för att se till att det följer alla regler ovan.

De flesta är gärna med på bild, men fråga innan och var respektfull! 

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum för de som cosplayar. Observera dock att utrymmet är begränsat och vi ansvarar inte för några ägodelar. Om man vill att ens ägodelar ska vara bevakat får man hänga in sina saker i garderoben.

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum där man kan byta om. Det kommer att vara högt tryck på detta rummet och vi rekommenderar att du kommer ombytt i största möjliga mån. 

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON
Scroll to Top