COSPLAY

COMIC CON ÄLSKAR COSPLAY!

Cosplay (Costume Play) innebär att man efterliknar olika karaktärer från film, teve och spel m.m. På Comic Con är det definitivt ett av de roligaste och populäraste inslagen. Flera av våra besökare kommer i cosplay och att bara titta på alla fantasifulla skapelser är värt ett besök i sig!

På Comic Con Stockholm erbjuder vi något för alla cosplayers – frågepaneler för den som är nyfiken, workshops för nybörjaren och tävlingar för proffsen.

cosplay-aktiviteter på comic con

World Cosplay Summit-kval (Duo-tävling)

Comic Con Stockholm är stolta över att presentera det svenska kvalet till World Cosplay Summit, världens största cosplaytävling! Tävlingen har hållits i Nagoya sedan 2003 och har stadigt vuxit med fler deltagande länder. 2019 deltog 40 länder från världens alla hörn! WCS-kvalet på Comic Con sker den 6 november. 

Formatet på tävlingen kommer vara en performance-tävling för par, samma format som final-tävlingen i Nagoya. Vinnarna av kvalet kommer att belönas med en resa till Nagoya där de får boende och mat betald (värde cirka 25 000 kr!), och får tävla mot alla andra länders vinnande team. Vi hoppas att ni är lika peppade som vi att få visa upp vad Sverige går för i världens största cosplay-event! 

Anmälan är nu öppen! Klicka nedan för att läsa mer och anmäla dig. 

sm-kval

KVAL TILL COSPLAY-SM PÅ COMIC CON STOCKHOLM

På Comic Con Stockholm arrangerar vi i samarbete med NärCon kval till Cosplay-SM fredagen den 4 november. Kvalet består av två kategorier: craftsmanship och performance. Det går bra att delta och vinna i ena eller båda två kategorierna. Domarna väljer ut en av dom tävlande som finalist till finalen 2023 baserat lika delar på hantverk och framträdande. Den som deltar i båda kategorierna har alltså större chans att bli utvald.

Anmälan till SM-kvalet är nu öppen. Klicka nedan för att läsa mer och anmäla dig. För att delta i kvalet måste du anmäla dig senast 20 oktober.

VISA UPP DIN COSPLAY PÅ SCEN

Under Comic Con arrangerar vi vår populära cosplay-show Heroes Walk On lördag 5 november. Här kan du visa upp din cosplay-dräkt på scenen utom tävlan, eller bara bänka dig för att njuta av alla fantastiska kreationer. Eftersom detta inte är en tävling så går det jättebra att ha egen-skapade karaktärer, köpta cosplays och egna versioner av existerande karaktärer.

Hur anmäler jag mig?
Samling sker 45 min innan vid Heroes Stage. Där får ni en kort genomgång om hur uppvisningen kommer gå till, berätta vilken karaktär och från vilket verk ni cosplayar samt får ni ert nummer i turordningen. 

cosplay parad

COSPLAY-PARAD TVÅ GÅNGER OM DAGEN

I samarbete med Swedish Garrison blir det cosplay-parad inte mindre än två gånger om dagen! Alla i cosplay kan delta. Gå bara till Swedish Garrisons monter i god tid innan start för uppsamling, sedan går paraden genom hallen för att sluta på den stora cosplay-catwalken.

Cosplayparaden avgår de här tiderna:
Fredag: 12.30 och 15.30
Lördag: 13.00 och 16.00
Söndag: 12.00 och 15.00

NJUT AV FANTASTISK
COSPLAY PÅ COMIC CON

Här kan du ta del av ett urval av all fantastisk cosplay på Comic Con genom åren.

FAQ

Inte alls! Vi uppmuntrar våra besökare att cosplaya, med eller utom tävlan.

Ditt vapen måste tillåtas enligt svensk vapenlag, och lagen om knivar och andra föremål.

I vapenlagen står bland annat vad som sägs om skjutvapen gäller också obrukbara vapen som i brukbart skick skulle räknas som skjutvapen.

Här kan du läsa polisens regler kring luftpistoler såsom soft airguns. Det är inte tillåtet att bära soft airgun på Comic Con.

I lagen om knivar och andra föremål står bland annat att det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats. Exempel på knivar som inte är tillåtna kan vara svärd, karatepinnar eller sablar. Det är även förbjudet med spikar, skarpa kanter eller liknande på din cosplay.

Godkända props:
Om ditt vapen inte liknar någonting som kan vara farligt för andra (till exempel en kopia tillverkad i papier maché eller ) behöver du inte oroa dig för att bryta några av våra regler.

Föremål avsedda som leksaker för barn upp till 14 år (t.ex. en en-ton plastvattenpistol) är godkända.

Föremål som inte kan misstas för ett verkligt vapen (t.ex. en lightsaber från Star Wars eller en phaser från Star Trek) är också godkända i mässhallen.

Vapen på scen och under foto:
Det är förbjudet att ha ett utdraget svärd/kniv-replica i mässhallen. Under foton eller på scenen är det tillåtet att posera med ett vapen som är tillåtet enligt svensk lag men som inte bör vara draget i mässhallen.

Arrangören har rätt att när som helst kontrollera ditt vapen / replika för att se till att det följer alla regler ovan.

De flesta är gärna med på bild, men fråga innan och var respektfull! 

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum för de som cosplayar. Observera dock att utrymmet är begränsat och vi ansvarar inte för några ägodelar. Om man vill att ens ägodelar ska vara bevakat får man hänga in sina saker i garderoben.

Ja, det finns ett dedikerat cosplayrum där man kan byta om. Det kommer att vara högt tryck på detta rummet och vi rekommenderar att du kommer ombytt i största möjliga mån. 

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON

Scroll to Top