Paul Pope

SERIETECKNARE

PRISAD SERIETECKNARE

Paul Pope är en amerikansk konstnär/designer som bor och arbetar i New York City. Han har arbetat främst med serier och screentryck sedan början av 90-talet, men har också gjort ett antal projekt med italienska modemärket Diesel Industries och amerikanska DKNY. Hans kunder inkluderar LucasArts, NBC, Disney, Cartoon Network, Marvel Comics, DC Comics, Conde-Nast, Kodansha (Japan) med fler.

SKAPARE AV IKONISKA 'BATMAN: ÅR 100'

Hans ikoniska Batman: År 100, en science fiction-uppfattning om den klassiska Batman -berättelsen, visas ofta på många Top 10 Batman -historielistor. År 2010 blev Pope erkänd som en Master Artist av American Council Of The Arts. Hans korta science fiction-serie Strange Adventures (DC Comics) – en hyllning till Flash Gordon-serien från 30-talet-vann det åtråvärda National Cartoonist Society’s Reuben Award för årets bästa serietidning. Han har vunnit fyra Eisners och en Harvey Award hittills. Hans senaste bok, Battling Boy, debuterade som nummer ett på New York Times bästsäljarlista, hans tredje bok som nådde NYT Top 10. 

Han arbetar för närvarande med Battling Boy 2, den andra boken i den episka science fiction/fantasy-serien för First Second/MacMillan, med en ung superhjälte, och avslutar också Psychenaut, en bok med visuella uppsatser om jungiansk drömanalys, för Dargaud Editions.

Du kan träffa Paul Pope i Comic Village där han signerar under hela helgen. Han kommer också delta i paneler. 

Batman Year 100
Catwoman
Paul Pope Battlingboy
Scroll to Top