Heroes academy

Vi introducerar scenen för dig som är nyfiken och gillar att lära dig nya saker. På Heroes Academy kommer du kunna ta del av roliga aktiviteter, intressanta workshops och lärorika föreläsningar. Förhoppningsvis lämnar du med massa ny kunskap, och kanske även ett nyvunnet intresse!  

allt det här kan du lära dig mer om!

FREDAG

你好英雄 - lär dig kinesiska

Introduktion till det kinesiska språket med Hailin Wang från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig kinesiska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

Hur bygger man en R2-D2 själv? Bli robotproffs!

r2d2

Vi kommer visa steg för steg hur man kan bygga sin egen replika av R2-D2. En nedbrytning av de olika materialen och metoder som kan användas gås igenom och jämförs med hur produktionsrobotar byggs. Aktiviteten sker i samarbete med R2 Builders

Lär dig mer om sydkoreansk popkultur

alltsa vad hande

Sydkoreansk popkultur har tagit världen med storm. Tv-serien Squid Game är den mest streamade serien någonsin på Netflix, filmen Parasit är den allra första icke-engelskspråkiga filmen som tilldelats en Oscar för bästa film och musikgruppen BTS har slagit rekord efter rekord i mest streamade låtar, album och musikvideor i världen. Men vad är egentligen sydkoreansk popkulutur och vad är det som gör den så intressant?

Vian Tahir, medievetare med över 500 klockade timmar i k-dramavärlden, och Elza Zandi, journalist med förkärlek till skräck, från podden ”Alltså.. Vad hände?!” diskuterar Sydkoreansk popkultur. De berättar om ikoner, kult, troper, fallgropar och koder i kulturen. En föreläsning som passar både den som är nyfiken på att dyka in i kulturen och den som redan är inne i kaninhålet men vill lyssna på mer.

LÄR DIG DANSA TILL KOREANSK POP

Under denna aktivitet får du lära dig mer om K-Pop Dans, och självklart får du även lära dig en danskoreografi att briljera med. Workshopen sker i samarbete med dansgruppen UNITED. Kolla in deras Instagram här

”UNITED är en 9 member grupp som är bosatta i Stockholm. Gruppen kom till liv 2020 och vi har varit aktiva enda sedan dess. UNITEDs namn representerar våran gemenskap då vi har olika dansstilar och flavors men vi har valt att lära oss från varandra, förena oss i våra olikheter inom dans och skapa nått nytt och fräscht. Vi är stolta över våran passion för dans och hoppas kunna visa alla er vårat hårda arbete med ett humble attityde.”

Studying Queer Asia via Manga

Hur asiatiska studier och queerstudier hänger ihop kommer att demonstreras genom tecknade serier associerade med Japan. Föreläsningen sker i samarbete med Stockholms Universitet och av Professor Jaqueline Berndt. Aktiviteten kommer vara på engelska. 

LIvepodd med p3 spel

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kom och lyssna på livepodd på Comic Con Stockholm med P3 Spel! P3 Spel med Effie och Victor har utnämnt sig själv till Sveriges roligaste spelpodd. Varje vecka utmanar Effie Karabuda och Victor Linnér varandra i olika spel, samtidigt som de spanar kring gamingvärldens senaste händelser.

LÖRDAG

안녕 영웅 - lär dig koreanska

Introduktion till det koreanska språket med Eunah Kim från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig koreanska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

Kom igång att spela rollspel!

Lär dig allt om hur du kan komma igång med rollspel från ett proffs! Lär dig om rollspel går till, nybörjarvänliga spel och lite grundläggande spelledartips. I samarbete med Gabrielle de Bourg. 

Lär dig mer om den ursprungliga R2-D2 och hur den var konstruerad

r2d2

Vi kommer att gå på djupet med den mest älskade roboten i Star Wars, dess historia och konstruktion i synnerhet. Även en jämförelse med hur man konstruerat den senaste R2-D2 för de nya filmerna kommer ske. I samarbete med R2 Builders

Du spelar fel!

Många spelar spel och utövar nörderi utan att veta att de kan få stöd för det. Kom och lyssna på Max Horttanainen, ordförande för Sverok, om vad Sverok är, hur du kan få stöd att förverkliga dina nördiga drömmar och varför spelkulturen är så viktig.

Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund. De samlar 44 000 medlemmar som sysslar med spel- och nördkultur

livepodd för 10:e året i rad med [NÖRD:IGT]

Kom och lyssna på livepodd på Comic Con, för 10e året i rad! [NÖRD:IGT] är en podcast som tar upp ämnen som spel, film, TV-serier och comics . I podden deltar Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin, Vanne Dupo, Niklas Berglöf, Mats Nylund, Malin Castergren och Victor Boman.

Söndag

こんにちはヒーロー - lär dig japanska

Introduktion till det japanska språket med Eriko Seto Norrgård från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig japanska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

What can a university course do for manga?

Under den här föreläsningen kommer ni fördjupa er i tecknade serier associerade med Japan och föra samman läsare med olika bakgrunder. Föreläsningen sker i samarbete med Stockholms Universitet och av Professor Jaqueline Berndt. Aktiviteten kommer vara på engelska. 

Call of the Unseen – Från cosplay till långfilm

Följ med på resan från cosplay som hobby, till skapandet av en professionell långfilm med dräkter för flera varelser. Regissören och dräktmakaren Henrik Pilerud tillsammans med flera av medarbetarna berättar om hur projektet förverkligades och hur dräkterna till filmen skapandes med en stor kärlek till praktiska effekter. Call of the Unseen är en svenskproducerad fantasyfilm som har premiär samma vecka som Comic Con Stockholm.

LIvepodd - Delta när Speljuntan spelar in ett specialavsnitt live

Speljuntan är en av Sveriges största spelpodcasts. Medlemmarna Angelica Norgren, Anton Vretander, Elisabeth Bergqvist och Tobias Norström har hörts snacka om hobbyn i spelnördars lurar i många år, senast under deras tid på P3 Spel. På Comic Con i Stockholm gör Speljuntan nu sin första liveshow någonsin.

6 november kan du se Juntan spela in ett specialavsnitt live på Heroes Academy-scenen. På agendan står bland annat premiär för poddens egen version av en Hall of Fame, där du som åskådare har möjlighet att påverka utfallet. Det kommer dessutom finnas möjlighet att träffa och ställa frågor till Juntan – och kanske en och annan överraskning.

Håll utkik - fler spännande aktiviteter, workshops och föreläsningar kommer att presenteras löpande!

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON
Scroll to Top