Nytt för i år - Heroes academy

Vi introducerar scenen för dig som är nyfiken och gillar att lära dig nya saker. På Heroes Academy, vår nya satsning på Comic Con Stockholm 2022, kommer du kunna ta del av roliga aktiviteter, intressanta workshops och lärorika föreläsningar. Förhoppningsvis lämnar du med massa ny kunskap, och kanske även ett nyvunnet intresse!  

allt det här kan du lära dig mer om!

FREDAG

你好英雄 - lär dig kinesiska

kinesiska

Introduktion till det kinesiska språket med lärare från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig kinesiska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

Hur bygger man en R2-D2 själv? Bli robotproffs!

r2d2

Vi kommer visa steg för steg hur man kan bygga sin egen replika av R2-D2. En nedbrytning av de olika materialen och metoder som kan användas gås igenom och jämförs med hur produktionsrobotar byggs. Aktiviteten sker i samarbete med R2 Builders

Lär dig mer om sydkoreansk popkultur

alltsa vad hande

Sydkoreansk popkultur har tagit världen med storm. Tv-serien Squid Game är den mest streamade serien någonsin på Netflix, filmen Parasit är den allra första icke-engelskspråkiga filmen som tilldelats en Oscar för bästa film och musikgruppen BTS har slagit rekord efter rekord i mest streamade låtar, album och musikvideor i världen. Men vad är egentligen sydkoreansk popkulutur och vad är det som gör den så intressant?

Vian Tahir, medievetare med över 500 klockade timmar i k-dramavärlden, och Elza Zandi, journalist med förkärlek till skräck, från podden ”Alltså.. Vad hände?!” diskuterar Sydkoreansk popkultur. De berättar om ikoner, kult, troper, fallgropar och koder i kulturen. En föreläsning som passar både den som är nyfiken på att dyka in i kulturen och den som redan är inne i kaninhålet men vill lyssna på mer.

LÄR DIG DANSA TILL KOREANSK POP

Under denna aktivitet får du lära dig mer om K-Pop Dans, och självklart får du även lära dig en danskoreografi att briljera med. Workshopen sker i samarbete med dansgruppen UNITED. Kolla in deras Instagram här

”UNITED är en 9 member grupp som är bosatta i Stockholm. Gruppen kom till liv 2020 och vi har varit aktiva enda sedan dess. UNITEDs namn representerar våran gemenskap då vi har olika dansstilar och flavors men vi har valt att lära oss från varandra, förena oss i våra olikheter inom dans och skapa nått nytt och fräscht. Vi är stolta över våran passion för dans och hoppas kunna visa alla er vårat hårda arbete med ett humble attityde.”

Studying Queer Asia via Manga

queer asia

Hur asiatiska studier och queerstudier hänger ihop kommer att demonstreras genom tecknade serier associerade med Japan. Föreläsningen sker i samarbete med Stockholms Universitet och kommer vara på engelska. 

LÖRDAG

안녕 영웅 - lär dig koreanska

koreanska

Introduktion till det koreanska språket med lärare från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig koreanska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

Kom igång att spela rollspel!

Lär dig allt om hur du kan komma igång med rollspel från ett proffs! Lär dig om rollspel går till, nybörjarvänliga spel och lite grundläggande spelledartips. I samarbete med Gabrielle de Bourg. 

Lär dig mer om den ursprungliga R2-D2 och hur den var konstruerad

r2d2

Vi kommer att gå på djupet med den mest älskade roboten i Star Wars, dess historia och konstruktion i synnerhet. Även en jämförelse med hur man konstruerat den senaste R2-D2 för de nya filmerna kommer ske. I samarbete med R2 Builders

Söndag

こんにちはヒーロー - lär dig japanska

japanska

Introduktion till det japanska språket med lärare från Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier, Stockholms universitet. Kom och prova på att lära dig japanska – det är lättare än du tror! Passa på att träffa en av lärarna och känn efter hur det skulle kunna vara att läsa språk på universitetet.

What can a university course do for manga?

Under den här föreläsningen kommer ni fördjupa er i tecknade serier associerade med Japan och föra samman läsare med olika bakgrunder. Föreläsningen sker i samarbete med Stockholms Universitet och kommer vara på engelska. 

Håll utkik - fler spännande aktiviteter, workshops och föreläsningar kommer att presenteras löpande!

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON
Scroll to Top