Dave Johnson

COMIC ARTISTS

“Reverend” Dave Johnson är kanske mest känd för sina minimalistiska omslag på noir Vertigo-serien, 100 Bullets, där han har gjort alla 100 omslag. Och han är även medskaparen av Ben 10.

Dave Johnson har också gjort ett antal covers för DC Comics, främst Batman och Detective Comics. Dave arbetade också med Erik Larsen i miniserien Superpatriot: Liberty & Justice. Han är också känd för sitt arbete med Marvel på Deadpool. Dave är den främsta grundaren av “Drink and Draw”, en sammankomst av professionella konstnärer som skapade en konstbok med samma namn.

Mr. Johnson fick 2002 Eisner Award för bästa cover artist. Han nominerades också till en Eisner 2004 för sitt arbete på den kritikerrosade DC Elseworlds miniserie Superman: Red Son, som nu är en perenn bestseller i grafisk romanform. Kolla in mer om Pastor David “Cornelius” Johnson Potentate av 33:e graden här.

Dave Johnson på comic con

Kom och träffa serietecknaren på Comic Con Stockholm hela helgen 4-6 november. Under helgen kommer du kunna träffa Dave Johnson och ta del av intervjuer och live drawings. Allt du behöver för att träffa Dave är en inträdesbiljett till Comic Con Stockholm.

dave
dave
dave
dave
Scroll to Top