Nyheter

Lämna in din portfolio för chansen att träffa DC Comics chefredaktör

3-5 november kommer du kunna träffa DC Comics chefredaktör Marie Javins i Comic Village. Då kan du även lämna in din portfolio och få chansen att träffa Marie på ett personligt möte. Läs mer här nedan om hur portfolio review kommer gå till.

PORTFOLIO REVIEW

 • Vi lämnar en låda vid redaktörens bord vid Comic Village så att folk kan lämna sina portfolios. Dessa MÅSTE vara KOPIOR, ALDRIG original. De ska vara i A4-storlek och en meritförteckning ska vara inkluderad efter omslaget, som sida 1. 

 • – Varje portfolio måste vara minst 6 sidor och högst 15 sidor.
  – Det kan vara pencillers, inkers (om det är en inker ska hen också visa pennorna som hen har använt i samma portfolio), colorists (om det är en färgsättare bör hen också inkludera de svartvita sidor hen har färglagt).
  – Varje portfolio måste också ha ett omslag med en illustration, konstnärens fullständiga namn eller “nom the plume” och kontaktinformation.
  – Dessutom måste varje inre sida ha fullständigt namn och kontaktinformation (telefonnummer och e-post) för skaparen högst upp på VARJE sida.
  – Vi kan inte garantera att portföljerna kommer att returneras. Den kan försvinna eller så kan en redaktör besluta att ta med den hem, så konstnären måste i förväg acceptera att den kanske inte kommer lämnas tillbaka. Återigen: Om du lämnar din portfolio i lådan är det mycket möjligt att du inte får tillbaka den, så vänligen inkludera inte någon originalkonst i portföljen – ENDAST KOPIOR.
 • Det är fritt fram för alla att lämna sin portfolio i lådan men ALLA kommer INTE att få ett privat möte, bara de som redaktören bestämmer är redo eller har potential att bli en professionell artist. Vi kommer att be de utvalda artisterna att visa ID för att komma in på mötet med Marie, eftersom endast de utvalda får gå på mötena. 
 • Varje dag under eventet kommer artisterna att kunna lämna sina portfolios vid redaktörens bord fram till kl. 14.00, sedan kommer redaktören att plocka och granska portfolios från lådan och välja vem hon ska träffa. Vi skriver upp namnen på personerna som Marie väljer att träffa på en whiteboard (eller liknande) runt 15.00 och mötena börjar 15.30, i två timmar fram till 17.30 (varje möte varar ca 15 minuter). Om du inte finns med på listan, fråga gärna efter din portfolio och om det är möjligt returnerar vi den till dig.

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

fler gäster
fler gäster
Scroll to Top