Nyheter

årets bästa böcker

Årets fem bästa böcker

Vi presenterar årets fem bästa böcker, sammanställt av Science Fiction Bokhandeln

Minnesteatern

Äntligen på svenska! Karin Tidbeck som kallats ”Sveriges okändaste exportsuccé” har hyllats i media för sin drömska och kusliga roman Minnesteatern. Barnen Dora och Tistel är ofrivilliga tjänare i Trädgården. Ett férike där det råder evig skymning och de odödliga lever ut alla sina drömmar, medan barnen pinas och förtärs. Nu flyr Dora och Tistel, mot vår värld, i en skruvad resa genom sagans värld

Legends & Lattes

För den som vill ha både high fantasy och mysmysterier rekommenderar vi Legends & Lattes, för en dubbel shot av fantasy slice of life med en romantisk skumkrona. Viv är en barbar som tröttnat på svärdlivet, och satsar på ett sista äventyr för att söka upp en förlorad artifakt som ska finansiera hennes dröm: Thunes första latte-fik!

When Women Were Dragons

När Alex är fyra år, ser hon granntanten förvandlas till en förvånad drake. Men det är inget man pratar om – drakar och hur kvinnor ibland förvandlas till dem. Inte ens efter den där dagen 1955 när hundratusentals kvinnor förvandlas och hela samhället påverkas. Alex moster Marla har aldrig funnits, och hennes älskade kusin Beatrice kallas nu syster och sägs alltid ha varit det. En vardagsrealistisk berättelse om förtryck, makt och familjerelationer.

Eversion

Skräckkänsla som utvecklas till spännande science fiction. Det börjar på ett segelfartyg vid nordnorska kusten. Skeppet söker en mystisk skatt, gömd i en isspricka, men Doktor Silas Coade vaknar från oroande drömmar. Tät, spännande och väldigt skickligt uppbygd

Elatsoe

Ellie är en Lipan Apache-flicka som lever i ett Amerika där myter och legender är sanna – fågelskrämmor vandrar, floder lever och ibland får du ta ett snack med Coyote. Ellie har kontakt med dödsriket och kan tala med djurens andar, men att åkalla människor är tabu. När hennes kusin blir mördad och att allting tystnas ner, så vägrar Ellie låta honom glömmas – även om hon måste bryta alla regler. Fin ungdomsbok med bra representation: #ownvoices och asexuell huvudperson

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

Scroll to Top