Årets bästa böcker 2021

årets bästa böcker

Årets fem bästa böcker

Vi presenterar årets fem bästa böcker, sammanställt av Science Fiction Bokhandeln. Håller du med dem? Kommentera på vår Instagram.

The Wisdom of Crowds

Den tredje och avslutande delen i Joe Abercrombie storslagna fantasyserie The Age of Madness. Boken kan sammanfattas med tre ord: kaos, raseri och förstörelse.  The Age of Madness utspelar sig i samma värld som Abercrombie tidigare bästsäljande trilogi vid namn The First Law. Gör dig redo för en nervkittlande och nagelbitande final!

Project Hail Mary

En man vaknar upp ensam i en farkost. Han minns inte hur han kommit dit, var han är eller vem han är. En sak är dock säker, han är inte längre kvar på jorden. Utanför farkostens fönstret finns endast rymdens mörka kyla. Författaren Andy Weir bjuder in dig som läsare till ett gastkramande science fiction-äventyr i yttre rymden. Denna roman innehåller allt en  SF-läsare kan förvänta sig, och lite till!

She Who Became the Sun

She Who Became the Sun, skriven av Shelley Parker-Chan, är en alternativhistorisk fantasyroman med många bottnar. Vi får följa Zhu Chongba, som till en början lever utan namn och tillhörigheter, och den resa karaktären tar genom livet. En gripande och samtidigt vacker berättelse som lyfter många av livets frågor, och diskuterar kön och sexualitet på ett sällsynt nyanserat vis. Om du gillar svepande, världsomvälvande episka historiska narrativ med drama i både krig och relationer är detta boken för dig.

Armasjärvi

Armasjärvi, skriven utav författarparet Thomas Engström och Margit Richert, är den efterlängtade uppföljare till boken Nattavaara. Detta är en nära-framtidsdystopi där pandemier och klimatkatastrofer slagit sönder samhället. Gamla Norrbotten har blivit en självständig republik, en hårt kontrollerad polisstat med stora skillnader mellan stadens rika och landsbygdens fattiga. Armasjärvi är en dystopisk, välskriven och spännande roman i svenska miljöer.

Inhibitor Phase

Författaren Alastair Reynolds har, trotts sin relativt unga ålder, haft stor betydelse för nutidens space opera. När han tidigare i år gav ut science fiction-romanen Inhibitor Phase lämnade han ingen besviken. Vi får följa Miguel de Ruyter, ledare för en mindre koloni människor, och hans kamp för att undvika de mördarmaskiner som närmast utplånat den mänskliga civilisationen. Detta är ett episkt äventyr som passar perfekt för dig som älskar storlagen space opera

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

Scroll to Top