Två SM-kval i cosplay på Comic Con Stockholm 2021

cosplay-sm kval

Foto: Ole J. Sollie/NärCon

COSPLAY PÅ COMIC CON

I år på Comic Con Stockholm 5-7 november kommer två kvaltävlingar till Cosplay-SM att hållas, en fredag den 5 november och en söndag den 7 november. Här kan du anmäla dig till SM-kvalet.

Cosplay är idag ett stort community och ett bra sätt att träffa nya människor med samma intresse. På Comic Con är det definitivt ett av de roligaste inslagen. Många besökare kommer i cosplay och att bara titta på alla fantasifulla skapelser är värt ett besök i sig.

VAD ÄR COSPLAY?

Cosplay är en förkortning av ”Costume Play” och innebär att du efterliknar olika karaktärer från film, teve och spel m.m. Du kan antingen köpa färdig dräkt eller göra dina egna. 

Cosplay har ett japanskt ursprung och var inspirerat av 70-talets Star Trek-fans som klädde ut sig till sina favoritkaraktärer. Därifrån tog det sig till USA där intresset snabbt sig spred sig även utanför science fiction-kretsarna och började inkludera karaktärer från manga, anime, tv-spel, serietidningar osv. 

Cosplay blev populärt i Sverige under 2000-talet då det började arrangeras tävlingar i cosplay. Sedan dess har intresset bara vuxit och från 2011 har en person varje år kunnat titulera sig ”Sveriges bästa cosplayare”. I cosplay-SM bedöms hantverket, framträdandet och gestaltningen av karaktären på scen. Cosplay-SM arrangeras av NärCon. 

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

Scroll to Top