Årets Bästa Rollspel 2020

årets bästa rollspel

Vi bad våra vänner på SF Bokhandeln att sammanfatta årets bästa rollspel. Det blev mycket skräck, ganska mycket svenskt och även en mus som tog sig in på listan. Kolla nedan för Årets Bästa Rollspel. 

Rollspelet The Yellow King RPG är inspirerat av den klassiska och inflytelserika skräckromanen The Yellow King, skriven av Robert W. Chambers. Gör dig redo för en spelupplevelse som tar dig med på en hjärnböjande spiral genom flera jag och tidslinjer. Spelet är skrivet och designat av Robin D. Laws och här ställs rollspelskaraktärerna emot den verklighetsförändrande skräck som är The King in Yellow. Denna slipcase-utgåva innehåller fyra inbundna böcker och en separat GM-skärm. Spel och regler på engelska.

Letar du efter en ny och spännande kampanj för det mycket uppskattade och välgjorda rollspelet Call of Cthulhu 7th Edition? Då bör du kolla upp albumet Harlem Unbound 2nd Edition. Detta är en välskriven kampanj för Call of Cthulhu och albumet kommer med en fantastisk layout och periodiska fotografier blandas med skarpa illustrationer. Denna uppdaterade utgåva innehåller bland annat sju scenarier (fyrahelt nya scenarier) och nya Mythos-monster som du kan använda för att skrämma dina spelare. Spel och regler på engelska.

MÖRK BORG är det nattsvarta, välgjorda och svenskproducerade rollspelet som under året blivit hyllat såväl nationellt som internationellt. Detta apokalyptiska fantasyrollspel om förlorade själar och dårar som söker vedergällning kan inte beskrivas på något annat sätt än groteskt underhållande. Ge dig i kast med kraftslukande nekromagiker och smygande skelettkrigare. Men lämna hoppet hemma – världens grymma öde är förseglat och alla dina fåfänga försök till hjältedåd är dömda att sluta i ren ond. Eller? Spelet är konstruerat av radarparet Pelle Nilsson och Johan Nohr. MÖRK BORG finns både på både på svenska och engelska. Den engelska texten är bearbetad av Patrick Stuart.

Plocka upp ditt svärd och gör dig redo för ett magnifikt äventyr genom mössens magiska värd. Mausritter är ett underhållande och för många, efterlängtat rollspel där du får ta dig an rollen som en modig mus i en enorm och farlig värld. Men har du vad som krävs för att överleva alla farliga utmaningar och bli en hjälte bland mössen? Spelet kom tidigare i år och titeln är skriven och illustrerad av Isaac Williams. Spel och regler på engelska.

Skrômt är ett skräckrollspel med stort fokus på relationer och drama. Det utspelar sig i ett nutida Sverige – där väsen från nordisk folktro rör sig i skogens mörker och i civilisationens skuggor. I detta svenskproducerade spel står rollpersonerna i fokus. Metoder och teorier från film och litteratur har anpassats för en rollspelskontext, vilket ger en grund för att skapa mänskliga rollpersoner med intressant karaktärsutveckling. Skrômt är skrivet av Kristoffer Warnberg, som tidigare skrivit rollspel som Gudasaga : ett asbehändigt rollspel. Skrômt är skrivet på svenska.

Sign up for our Newsletter

Scroll to Top