5 tips från [NÖRD:IGT]

5 tips nordigt

5 SOMRIGA TIPS FRÅN PODDEN [NÖRD:IGT]

I podcasten [NÖRD:IGT] pratar panelmedlemmarna veckovis om olika nördigheter som konsumerats inom spel, comics, film, TV och annat. Nu ger dem er fem olika tips som rekommenderas varmt i sommarvärmen.

dragon prince

Serie - The Dragon Prince

Episk actionfylld fantasy med magi, såväl ljus som mörk och en långtgående konflikt mellan alver, drakar och människor från kreatörerna bakom bland annat Avatar: The Last Airbender. Tre säsonger finns redan och en fjärde ska vara på gång av denna serie som är fullspäckad med inte bara intressanta karaktärer, snygg animation och storslagna äventyr, utan även viktiga budskap, mångfald och representation.

wingspan

Brädspel - Wingspan

Ett spel för upp till 5 personer, helt skapat, utformat och designat av kvinnor som går ut på att få poäng genom att samla fåglar, ägg, mat, uppfylla olika delmål och aktivera bonusar under fyra spelrundor. Ett fantastiskt roligt och väldigt vackert spel som kan locka till sig inte bara den fågelintresserade utan även den som vill ha ett välbalanserat, gemytligt spel med många olika strategiska valmöjligheter på vägen mot vinst!

tangle tower

Spel - Tangle Tower

Uppföljaren till spelet Detective Grimoire tar med titelkaraktären på ytterligare ett peka-klicka-pusseläventyr för att lösa ett mordmysterium tillsammans med assistenten Sally. Med otroligt välgjord animationsstil, design och röstskådespeleri så är detta ett perfekt tidsfördriv på stranden eller i hängmattan om man spelar på en bärbar Nintendo Switch, eller hemma framför en skärm under en regnig dag.

y the last man

Comic - Y: The Last Man

Mellan 2002 och 2008 publicerade Vertigo 60 nummer av den Eisner-belönade serien skapad av Brian K Vaughan och Pia Guerra som följer huvudkaraktären Yorick Brown i en postapokalyptisk värld där (nästan) alla manliga däggdjur med y-kromosom mystiskt och plötsligt dött. Historien bjuder på såväl spänning som humor och skapar eftertanke kring vår mansdominerade värld och finns bland annat samlad i 10 volymer, perfekt att läsa i väntan på den kommande TV-adaptionen!


harry potter

Ljudbok - Harry Potter-böckerna

För den som mot all förmodan ännu inte har läst de sju böckerna om Harry Potter, eller rentav vill uppleva dem igen så rekommenderas de varmt i ljudboksformat, på originalspråk, inläst med fantastisk inlevelse och dramaturgi av den oefterhärmlige Stephen Fry. Det blir även väldigt uppenbart att hans röstmässiga insatser av allt från Hagrid till Ron Weasley med flera satt sin prägel på hur karaktärerna porträtterades i filmatiseringarna av böckerna. Lyssna och njut!

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

Scroll to Top