Nyheter

Bakom kulisserna på Harry Potter och Star Wars

Matt Denton, ingenjören och BB-8 artisten och vinnare av Visual Effects Society Awards Winner 2016, kommer tillbaka till Comic Con Stockholm!

Passa på att vid detta unika tillfälle träffa Matt, ingenjören bakom BB-8, den populära roboten från Star Wars: The Force Awakens och The Last Jedi. Under lördagen kommer Matt (tillsammans med Lee Towersey) hålla en panel om Star Wars-robotar och på söndag pratar han om Animatronics från de olika filmerna han jobbat med. Matt kommer även deltaga på R2-Builders paneler på fredag och söndag. Missa inte detta unika tillfälle att få en inblick bakom kulisserna på Star Wars eller hur flera av de fantastiska karaktärerna i Harry Potter-filmerna kommer till liv med hjälp av Animatronics.

Matt har i över 20 år jobbat med specialeffekter och Animatronics på storfilmer som Star Wars, Harry Potter, Prometheus och The Worlds End med flera.

Iain Glen från Game of Thrones gästar Comic Con Stockholm!

Vi presenterar stolt årets första gäst till Comic Con Stockholm! Det är ingen mindre än Iain Glen, för många känd som Jorah Mormont i succéserien Game of Thrones.

Iain Glen är en skotsk skådespelare med en gedigen karriär bakom sig. Han har setts i många TV-serier och filmer, bland annat Resident Evil, Downton Abbey och Game of Thrones. Nu är vi glada att kunna berätta att han gästar Comic Con Stockholm lördag 16 september och söndag 17 september! Iain Glen kommer att delta i frågepaneler samt skriva autografer och fotograferas i vår Special Guest Area.

Star Wars-fanet som anställdes av Disney

Lee Towersey besöker Comic Con Stockholm som en särskild R2-Builders Sweden gäst. Han är en av de två fans som blev anställda av Disney för att arbeta med R2-D2 i Star Wars filmerna The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi och den kommande Han Solo filmen.

Han är sedan länge medlem av R2-D2 Builders Club, en internationell klubb med mer än 7000 medlemmar världen över. I juli 2013, på Star Wars Celebration Europe, tog en annan UK-Builder, Oliver Steeples, kontakt med Kathleen Kennedy om klubbens arbete med robotar. Detta resulterade i att både Lee och Oliver blev anställda för att utveckla R2-D2 och andra robotar för Star Wars: The Force Awakens (2015). Lee har sedan dess fortsatt bygga och operera olika Star Wars robotar för filmerna och andra officiella event runt om i världen, inklusive Oscarsgalan.

Lee kommer deltaga i olika aktiviteter tillsammans med R2-Builders Sweden under Comic Con Stockholm, inklusive autografsignering vid R2 Builders bås under lördag och söndag. Lee kommer även föreläsa om robotar från Star Wars under lördagen och deltaga i R2-Builders paneler på fredag och söndag. Missa inte detta unika tillfälle att få en inblick bakom kulisserna på en av världens största filmframgångar.

Bild:
2016 © Lucasfilm Ltd. TM. All rights reserved.
Beskuren för att passa webb

Cosplay, robotar och välgörenhetsarbete möts på Comic Con Stockholm

Träffa karaktärer från en galax långt, långt borta och några från vår egen galax, som tycks ha klivit rakt ut från bioduken. Nordic Legions, som består av organisationerna: The Rebel Legion – Nordic Base, The 501st Legion – Nordic Garrison, The R2 Builders Club Sweden, Nordic Reel Icons och Mandalorian Mercs medverkar med ett stort utbud av dräkter och robotar. Kom förbi och säg hej, träffa medlemmarna och medhjälparna och ta reda på hur du kan bli medlem eller hjälpa till.

I deras monter erbjuds olika aktiviteter, såsom:

Fotomonter: Kom och fotografera dig med några av deras utklädda medlemmar. Olika karaktärer är tillgängliga vid olika tider under helgen så det är värt att titta förbi flera gånger. Du får bilden utskriven som ett fint minne, och det du betalar går till deras insamling till Rädda Barnen. De förstår att många vill ta egna kort med sin kamera, och det går bra. Men ge gärna en donation ändå, så att det kan komma Rädda Barnen till nytta i deras arbete.

Blast-a-trooper:  “Only Imperial Stormtroopers are so precise”. Kom och testa din träffsäkerhet och bidra till insamlingen till Rädda Barnen. Kanske utmana en vän? En kul aktivitet för både barn och vuxna.

Droider: R2 Builders Club visa upp sina robotar och berättar hur de är skapade. Vill du också bygga en rullande, visslande robot? Då kan R2 Builders Club hjälpa till!

Parader: Två gånger om dagen hålls en Star Wars-parad runt mässhallen. Var redo med kameran!

[Nörd:igt] håller på traditionerna

För sjätte året i rad kommer [Nörd:igt] förbi Comic Con Stockholm och kör sin traditionsenliga liveinspelning. Scenchemat på Comic Con Stockholm kommer släppas löpande fram till mässan  och redan nu kan du få en liten överblick. Det får du här!

[NÖRD:IGT] är en podcast om film, spel, comics och TV-serier som kom till 2012 och idag har 8 fasta panelmedlemmar.
Här kan du läsa mer om [Nörd:igt]

Representera Sverige i världens största cosplaytävling!

Comic Con Stockholm är stolta över att för fjärde året i rad få presentera det svenska kvalet till World Cosplay Summit, världens största cosplaytävling! Tävlingen har hållits i Nagoya sedan 2003 och har stadigt vuxit med fler deltagande länder. 2016 deltog 30 länder och 2017 ännu fler.

Formatet på tävlingen kommer vara en performance-tävling för par, samma format som final-tävlingen i Nagoya. Vinnarna av kvalet kommer att belönas med en resa till Nagoya där de får boende och mat betald (värde cirka 20 000 kr!), och får tävla mot alla andra länders vinnande team. Vi hoppas att ni är lika peppade som vi att få visa upp vad Sverige går för i världens största cosplay-event!

Cosplay är en förkortning av orden “costume play” och innebär att man klär ut sig till karaktärer från bland annat serier, spel, tv-serier och filmer. Mer information om cosplay på Comic Con Stockholm finns här.

Kvala till Cosplay-SM 2018!

Vi är stolta över att presentera Comic Cons direktkval till Cosplay-SM 2018! Vinnaren i tävlingen går direkt vidare till finalen av Cosplay-SM 2018 där hen tävlar mot 9 andra deltagare om titeln som “Svensk mästare i Cosplay”. Läs mer om tävlingen på den officiella hemsidan! Denna tävling är en performancetävling, vilket innebär att deltagarna gör ett framträdande på scenen som är 2 min långt. Bedömningen består av två moment; en förbedömning där hantverket granskas, och en showbedömning som granskar dramaturgin i framträdandet, samt hur deltagaren skapat sin dräkt med sitt framträdande i åtanke.

Cosplay är en förkortning av orden “costume play” och innebär att man klär ut sig till karaktärer från bland annat serier, spel, tv-serier och filmer. Mer information om cosplay på Comic Con Stockholm finns här.

Säkra din Early Bird-biljett nu till lägre pris!

Nu släpper vi biljetterna till årets upplaga! Missa inte chansen att säkra din Early Bird-biljett till bästa pris redan nu och få tillgång till Comic Con Stockholm hela helgen 15-17 september på Kistamässan!
Självklart kan du även köpa dagsbiljetter, en plats i Artist Alley eller en exklusiv VIP-biljett till valfri dag med härliga fördelar.

Biljett köper du här