COSPLAY

Cosplay är en förkortning av orden “costume play" och innebär att man klär ut sig till karaktärer från bland annat serier, spel, tv-serier och filmer.

Är du en cosplayare, eller nyfiken på cosplay? Då har vi mängder av häftiga saker för dig! På den här sidan kommer du hitta all information du behöver för att ta del av cosplay på Comic Con Stockholm.

Hur funkar cosplay på Comic Con Stockholm?

På Comic Con Stockholm kommer det finnas speciella omklädningsrum för den som vill byta om till cosplay på mässan. Där finns tillgång till speglar. Det finns också en garderob om du vill hänga av dig dina andra kläder när du är på mässan. Det finns även särskilda föreskrifter som måste följas om du cosplayar. Läs mer längre ner på denna sida.

Cosplaytävlingar

En viktig del av cosplay är tävlandet – att få visa upp sitt hantverk och ge liv åt en karaktär inför en publik, att få sätta sina kunskaper på prov mot andra som delar ens hobby, och att få feedback på ens arbete för att kunna utvecklas. Oavsett om du är sugen på att delta eller bara vill titta på vill vi ge dig den möjligheten!

REGLER FÖR COSPLAY

 

Följande föreskrifter gäller alla som cosplayar på Comic Con Stockholm.

  • Ditt vapen måste vara tillåtet enligt svensk lag.
  • Det är förbjudet med spikar, skarpa eggar eller liknande på din cosplay om dessa kan skada folk.
  • Det är förbjudet att ha draget blankvapen på området. Under fotografering samt på scenen kommer du självklart att få posera med ditt vapen, men alla andra tider skall det vara undanstoppat.
  • Vapenreplikas av nutida pistoler, exempelvis soft-airguns och liknande måste ha en säkerhetsplugg i mynningsröret.
  • Om ditt vapen uppenbarligen inte liknar något som kan vara farligt för andra (t.ex ett vapen i papier maiché eller dylikt) så behöver du inte vara orolig för att bryta mot våra regler.
  • Arrangörerna förbehåller sig rätten att när som helst kontrollera att just ditt medhavda vapen inte bryter mot föreskrifterna.